Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи с галета по френски

Печени картофи с галета по френски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печени картофи с галета по френски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Французите са невероятни хора, успяват да превърнат дори обикновените печени картофи в изтънчено ястие"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • брашно - 150 г
  • галета - 5 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта са по-подходящи дребни картофки. Те се обелват, а ако са млади – само се почистват добре с четка.

Картофите се срязват почти до край през половин сантиметър.

Поръсват се със соли черен пипер и след това се поръсват с галета.

Нареждат се в тавичка, намазана с олио, и се пекат на 220 градуса около половин час.

Печените картофи се сервират като гарнитура към ястие по избор.

Печените картофи с галета по френски са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

гр
гр
Вярно бе,Марина,брашното къде отива?
14.07.2014 14:26
12
3
Danie
Danie
Интересно брашното за какво се използва
11.07.2014 17:58
19
1