Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Украински пирог с картофи и мента

Украински пирог с картофи и мента

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Украински пирог с картофи и мента2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - ½ кг
  • картофи - 1 кг
  • мента - 10 стръка
  • сирене - 300 г меко
  • сметана - 250 мл
  • бяло вино - 25 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват, като към водата за варене се добавят стръковете мента. Картофите се отцеждат и се нарязват. Добавят се стръковете мента, нарязани на ситно и се смесват. Добавя се сиренето.

Бутертестото се разделя на две. Всяка част се разточва. Върху тава се слага едната част от тестото, върху нея се слага картофената плънка, покрива се с втората част от тестото и се защипват краищата.

В средата на горната кора се пробива дупка, за да излиза парата. Пече се 30 минути на 180 градуса. Сметаната се загрява, без да се кипва, и се добавя виното. Тавата се вади, сметановата смес се налива в дупката и тавата се връща за още 10 минути във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: