Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Пирог»Украински малинов пирог

Украински малинов пирог

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Украински малинов пирог1 / 2
29/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - ¾ ч.ч.
  • нишесте - 1/3 ч.ч.
  • пудра захар - 1/3 ч.ч.
  • масло - ½ ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • сметана - ½ ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • шоколад - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • малини - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нишестето се смесва с брашното, пудрата захар и солта. Добавя се маслото и ванилията и се реже с нож до образуване на трохи. Замесва се тесто и се разточва не много тънко.

Слага се в тава, постлана с хартия за печене, като се оформят ниски стенички. Тестото се набожда на няколко места с вилица и се оставя във фризера за 10 минути. Пече се на 210 градуса до златисто – около половин час.

Приготвя се крем, като сметаната се смесва с маслото и се кипва за секунди, след което се сваля от котлона. Добавя се начупеният на парчета шоколад и се оставя да се разтопи в горещата сметана. Добавя се ванилията и се разбърква.

Изстиналият блат се маже с крема, отгоре се слагат малините. Оставя се за 1 час в хладилника и е готов за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: