Начин на приготвяне
Боровинките се измиват, отделя се една трета, останалите се смесват с 50 грама брашно. Кората на лимона се настъргва. Приготвя се тесто, като маслото се смесва със 70 грама захар и с лимоновата кора.
Пет жълтъка се смесват с маслото и останалото брашно. Пет белтъка се разбиват на сняг с 200 грама от захарта и се добавят в тестото.
Добавят се боровинките, смесени с брашното. Тестото се слага в тава, намазана с масло, покрива се с останалите боровинки и се пече 1 час на 180 градуса.
След като минат 40 минути от началото на печенето, се покрива с фолио, за да не загори. Четири белтъка се бият на сняг с останалата захар и сместа се шприцова върху изпечения пирог. Връща се във фурната и се пече още 10 минути.