Плодове фламбе по бразилски

15/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо491
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изцежда. Плодовете се почистват. Бананите се режат на кръгчета, ябълките, ананасът и мангото на големи кубчета. Малините се измиват и се отцеждат. Всички плодове се слагат в купа, поръсват се с канела и половината захар и се добавя сокът от лимона.

Маслото се разтопява на бавен огън, добавя се останалата захар и се карамелизира. След като се сгъсти, се добавя портокаловият сок и плодовете.

Задушават се 3 минути при непрекъснато бъркане. В 6 чинии се слага по малко сладолед. Плодовете се заливат с алкохол и се поднася запалена клечка кибрит. След като плодовете пламнат, сместа се разпределя в чиниите.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар