Начин на приготвяне
Замесете гладко тесто от пресятото брашно заедно със солта, олиото, водата. Разточете го на тънък блат и го сложете в тава, постлана с хартия за печене.
Разбъркайте сметана със малко прясно мляко и намажете тестото. Отгоре разпределете нарязан бекон и лук (на полумесеци). Поръсете с прясно смлян черен пипер и малко листенца розмарин.
Сложете Тарта Фламбе да се пече за около 15-20 минути в силно загряна фурна. Тартът трябва да получи лек тъмен загар, за да оправдае името си (от френски: Хваната от огъня).
Поднесете готовия тарт веднага, поръсен със свеж розмарин заедно в компанията на бяло вино (Ризлинг). В Германия тази рецепта е известна като Флам Кухен.