Начин на приготвяне
Лешниците се запичат на сух тиган за 5 минути и се начукват на едро. Сметаната се кипва и се добавя джинджифилът. Сметаната се прецежда, добавя се медът и солта и се кипва.
В тенджера с дебело дъно се загрява захарта до карамелизиране. На тънка струйка при непрекъснато разбъркване се добавя сметаната. Къкри 4 минути. Котлонът се намалява до минимум и при бъркане се добавя нарязаното на парченца масло. Сваля се от котлона.
Тестото се разточва. Изрязват се кръгове малко по-големи от формички за тарталети. Кръговете се слагат в тарталети така, че да покрият дъното и стените, и се пекат 25 минути на 160 градуса. Охлаждат се. Лешниците се разпределят в тарталетите, поливат се с карамела.