Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Варена тиква»Медена тиква по​ украински

Медена тиква по​ украински

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Медена тиква по​ украински3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4
"Медена тиква по​ украински. По желание може да я овкусите още с кленов сироп."

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г, почистена и нарязана
  • кафява захар - 3 пълни с.л.
  • За поръсване
  • мед - 4 с.л.
  • кардамон - 1/4 ч.л.
  • шафран - 1 щ.
  • сусамова паста - 2 - 3 с.л. тахан
  • шамфъстъци
  • кленов сироп - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете парчетата тиква в купа. Поръсете със захар добавете мед за вкус, не като сладко, а само се поръсва.

Поръсете с кардамон и​ смлян шафран (между другото казват, че шафранът е силен антидепресант).

Сложете тиквата да се се вари на слаб огън за 1, 5-2 часа.

Извадете, охладете.

За сервиране украсете с шамфъстък и​ тахан (сусамова паста).

Медена тиква по​ украински сервирайте студена и по желание с кленов сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: