Начин на приготвяне
Пуешки бутчета с пресни картофи и бира - класика, която никога не омръзва.
Измийте добре пуешките бутчета и ги подсушете.
Направете дълбоки разрези от двете страни на бутчетата.
Пригответе маринатата за тях, като смесите всички съставки и разбъркате добре.
Намажете обилно бутчетата с тази марината и ги оставете да престоят 1 час.
Измийте добре картофите, без да ги белите и ги нарежете на едро.
Сложете в купа малко олио и подправката рас ел ханут, прибавете картофите и сол на вкус и разбъркайте добре.
Тази подправка е много ароматна и не съм добавяла друга. Но вие може да я замените с подправки за пуешко по ваш вкус.
Наредете картофите на дъното на тава и сложете маринованите пуешки бутчета.
Нарежете маслото и добавете и него.
Налейте бирата.
След това сложете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете ястието около час и половина.
На всеки половин час обръщайте месото от пуйка, за да остане сочно и да се запече равномерно от всички страни.
Печете до златиста коричка на пуешкото с картофи.