Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Крем супа от бели аспержи

Крем супа от бели аспержи

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Презентираме, като в чиния наредим бланшираните лентички и залеем със сварената супа от аспержи."

Необходими Продукти

  • бели аспержи - 500 г
  • зелени аспержи - 3 бр.
  • краве масло - 50 г за бульона + 50 г още
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 10 г
  • лимонов сок - 1/2 лимон и портокал
  • готварска сметана - 300 мл
  • зехтин
  • пресен босилек - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме белите аспержи и изрязваме краищата им, но не ги хвърляме. Обелваме и зелените аспержи. Подготвяме си вода на котлона, която овкусяваме с маслото, солта, захарта и цитрусовите сокове.

След като водата заври, си бланшираме белите аспержи за 13 мин.

След това веднага ги слагаме в ледена вода, за да спрем варенето.

В същата вода сваряваме за 20 минути обелките от белите аспержи. Оставяме си две сурови бели аспержи и две зелени.

С белачката си изрязваме тънки лентички и от двете аспержи. След като обелките са сварени, ги премахваме и в същата вода, за 3 минути бланшираме лентичките.

След това към водата прибавяме сметаната, няколко сварени бели аспержи и пасираме с миксера.

Овкусяваме със сол и черен пипер и готвим за 20 минути крем супата.

Презентираме, като в чиния наредим бланшираните лентички и залеем със сварената супа от аспержи.

Довършваме с капки зехтин и листа от босилек.

Крем супата от бели аспержи е много нежна и вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: