Начин на приготвяне
Във вряща вода сложете дафинови листа и черен пипер, можете да сложите малка глава лук (цяла), варете няколко минути, след това добавете миди и гответе 3-4 минути от момента на кипене.
Докато водата ври, пригответе соса: към сметаната добавете пармезана, настърган на ситно ренде (може и на едро), жълтъците, пресования чесън, ситно нарязаните листа босилек - можете да го замените със сушен.
Разбъркайте всичко - сосът за печене е готов. Извадете мидите от тигана с решетъчна лъжица, откъснете мидите от черупките, за да ги изядете по-лесно.
След това ги върнете обратно в черупките и разстелете черупките на един слой върху тава за печене и внимателно напълнете черупките със сос с чаена лъжичка и печете в предварително загрята до 200 °C фурна за 10 минути.
Това е всичко за пълнените миди.
Непосредствено преди сервиране поръсете с лимонов сок.
Запечени новозеландски миди с пармезан - цялото това великолепие се консумира с бяло вино.