Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Запечени новозеландски миди с пармезан

Запечени новозеландски миди с пармезан

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Запечени новозеландски миди с пармезан3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Запечени новозеландски миди с пармезан - цялото това великолепие се консумира с бяло вино."

Необходими Продукти

  • новозеландски миди - 1 кг големи зелени (може и замразени)
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 5 цели зърна
  • лимон - 1 бр.
  • за соса
  • сметана - 500 мл 33% мазнини
  • пармезан - 150 г
  • жълтъци - 2 бр. суров
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 1 с.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща вода сложете дафинови листа и черен пипер, можете да сложите малка глава лук (цяла), варете няколко минути, след това добавете миди и гответе 3-4 минути от момента на кипене.

Докато водата ври, пригответе соса: към сметаната добавете пармезана, настърган на ситно ренде (може и на едро), жълтъците, пресования чесън, ситно нарязаните листа босилек - можете да го замените със сушен.

Разбъркайте всичко - сосът за печене е готов. Извадете мидите от тигана с решетъчна лъжица, откъснете мидите от черупките, за да ги изядете по-лесно.

След това ги върнете обратно в черупките и разстелете черупките на един слой върху тава за печене и внимателно напълнете черупките със сос с чаена лъжичка и печете в предварително загрята до 200 °C фурна за 10 минути.

Това е всичко за пълнените миди.

Непосредствено преди сервиране поръсете с лимонов сок.

Запечени новозеландски миди с пармезан - цялото това великолепие се консумира с бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: