Гювечета с пилешко месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Гювечета с пилешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Под капака на това скромно гювече се крие вкусотия с пилешко месо!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - сварено 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 50 г
  • лютеница - 3 - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кисели краставички - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се нарязват на кубчета и се смесват с лютеницата и олиото в гювечето. Поръсва се с чубрицата и се разбърква. Отгоре се чуква яйцето, жълтъкът на което се пробива леко. Гювечето се слага в микровълновата за 5 минути на средна степен.

Ако предпочитате да приготвите гювечетата в обикновена фурна, сложете ги преди да я включите, за да не се спукат. В този случай ги направете без яйцето. След като заврят ги извадете и счупете яйце отгоре. Върнете обратно до запичането му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
без вода - и месото е предварително сварено
28.02.2016 22:06
1
Ники
Ники
без вода ли завират във фурната?
05.10.2014 17:44
2