Начин на приготвяне
Много вкусно готви този домашен помощник! И лесно, слагаш всичко и включваш, а после имаш чудесно ястие, което се запазва топло за часове.
Пилешките бутчета се разрязват на две части, тъй като моите са цели. Слагат се в купата на уреда. Следва почистен и измит лук, нарязан на едри полумесеци. Картофите се белят, измиват и също на едро нарязани отиват при другите продукти. Доматите беля и нарязвам.
Следват сол, черен- и червен пипер, чубрица, дафинов лист, олио.
Идва моментът да прибавим размито в малко вода брашното и да залеем продуктите с вода. Ако не ползвате брашно, може да намалите малко водата.
Затварям капака и стартирам уреда на програма за супа. При мен е номер 12.
След края на програмата изчаквам да спадне налягането и отварям мултикукъра. Ако бързам изпускам парата от клапана.
Сервирам пилешката яхния и поръсвам с малко магданоз, в моята чиния, че не всички вкъщи обичат магданоз.
Ами това е, идеална яхния с пиле и картофи, картофите не са разварени, всичко е приготвено точно колкото трябва!
Пожелавам ви чудесна вечер! И да ви е сладко с моята пилешка яхния в мултикукър!
Коментари