Пилаф с орзо

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пилаф с орзо3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Консумира се пилаф с орзо като гарнитура или основно ястие и - да! Много е вкусен"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г за пилаф
  • орзо - ½ ч.ч. или друга дребна паста
  • краве масло - 1 с.л.
  • олио
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се накисва в купичка със студена вода, поне един пръст над ориза. Така престоява поне 40 минути.

В тиган се поставя олио, колкото да покрие дъното на тигана, и се поставя орзо, да се запържи да светло кафяв цвят за около 3 минути, като непрекъснато се бърка.

Оризът се отцежда от водата и се прибавя при орзото, да се запържат заедно за още 3 минути. Прибавя се маслото и щом се разтопи се прибавя и 700 мл гореща вода и солта.

Остава се на средна степен на котлона под капак, като периодично се разбърква.

След като водата изври, се покрива тенджерката с кърпа и се оставя за още десетина минути.

При сервиране на вкусния пилаф се пълни в купичка или чашка и след това обръща върху плоска чиния.

Консумира се пилаф с орзо като гарнитура или основно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: