Пилешка супа с орзо

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пилешка супа с орзо
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Добавете орзо към класическата пилешка супа и я разнообразете."

Необходими Продукти

  • комплект за супа - 1 пакет набор за супа 1 пакет, ок. 1 кг
  • моркови - 3 броя
  • орзо - 3/4 ч.ч.
  • краве масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - за овкусяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Комплекта за супа обикновено се състои крила, пилешки фенер, шийката, дроб, сърце, воденичка.

В тенджера с вряла вода, която предварително е подсолена, се поставя комплект за супа. Вари се около 20 минути, като периодично се препенват с решетачна лъжица. След като се свари, се обезкостява и нарязва на ситно.

В друга тенджера се слага на дъното олио и морковите, които са предварително почистени и нарязани на ситно.

След като се запържат морковите, се добавя краве маслото и брашното и се бърка непрекъснато, докато се запържат.

Прибавя се и месото от комплекта за супа заедно с бульона, ако е необходимо, се добавя още вода. Овкусява се с черен пипер и сол на вкус.

Когато пилешката супа заври, се изсипва орзото. Оставя се на умерена степен на котлона, за да се свари орзото.

Магданозът се нарязва на ситно и се добавя накрая.

Пилешката супа с орзо се сервира с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: