Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Никулденска рибена чорба

Никулденска рибена чорба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3230k
Никулденска рибена чорба1 / 2
02/12/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Традицията повелява на Никулден да се яде риба, а ние ви съветваме да поднесете от нашата специална Никулденска рибена чорба!"

Необходими Продукти

  • риба - 4 - 5 глави от сом, шаран, толстолоб или друга едра риба
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • олио - или друга растителна мазнина
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка
  • дивисил
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме измитите и изчистени глави да се варят на бавен огън. След като се сварят изваждаме оставяме да изстинат и обезкостяваме.

Бульона, в който са врели главите, прецеждаме през цедка - може да има останали кости или дребни парченца и връщаме на огъня. В него слагаме нарязаните на дребно лук, моркови, картоф, домат, обезкостената риба и подправките.

Оставяме така да поври около 20 мин на слаб огън. Овкусяваме с лимоновия сок. По желание може да се добави черен пипер и люта червена чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
527
414
33
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пепа
Пепа
И аз я правя по тая рецепта.Без забележки съм.Много е сполучлива!
05.12.2013 23:06
2
добчо
добчо
наистина перфектна
05.12.2012 18:21
3
стефанов
стефанов
Страхотна.най-добрата от всички рибени чорби!!!

26.08.2012 19:40
4
Нотков
Нотков
Чудесна е :) много вкусно
22.07.2012 21:57
2
Милен
Милен
Супата стана Уникална!!
18.07.2012 18:54
2
1
Покажи всички подкоментари