Руска торта с маслена глазура

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
20/08/2014
"Интересна и вкусна, как да не я опита човек?"
Приготвяне45 мин.
Готвене70 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 673
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като маслото се разтопява, добавя се захарта и се разбърква. По едно се добавят яйцата, добавя се гасената с оцет сода и по малко се добавя брашното. Замесва се тесто, разделя се на две части и в едната се добавя какао. Пекат се два блата на 180 градуса - по около 20-30 минути. Охлаждат се и всеки от блатовете се реже на две, за да се получат четири блата.

Приготвя се крем, като омекналото масло се смесва с пудрата захар. Грисът се сварява в прясното мляко до готовност и се охлажда. Кората на лимона се настъргва на дребно. Смесват се маслото, изстиналият грис и кората на лимона.

Кремът се разбива с телче или миксер и се оставя в хладилника за 20 минути. Блатовете се мажат с крем и се редят един върху друг. Върху последния блат не се маже крем, а смес от сметана, какао и захар, които са кипнати за половин минута и смесени с маслото. Тортата се оставя в хладилника за 3 часа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар