Руски ръжени курабийки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски ръжени курабийки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10-15 бр.

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 400г
  • мед - 400 г
  • водка - 2 с.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с канелата. Медът се кипва за половин минута и се излива в брашното. Бърка се бързо, докато тестото не стане светло.

Добавя се водката и се бърка, докато стане гладко. Тестото се оставя за 2 часа в хладилника. Поръсва се с нишесте и се разточва на дебела кора.

С формички се изрязват курабийки. Редят се на намазана с масло тава и се пекат на 180 градуса около 20 минути, без да стават златисти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: