Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Украинско маково руло с ром

Украинско маково руло с ром

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Украинско маково руло с ром1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Толкова изящно изглежда това руло по украинска рецепта, че направо да ви е жал да си го хапнете"

Необходими Продукти

  • мак - 150 г
  • стафиди - 50 г
  • ром - 4 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 80 г
  • бадеми - 50 г (смлени)
  • мед - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • канела - ½ ч.л.
  • брашно - 220 г
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се накисват в рома. Млякото се кипва със захарта и 2 супени лъжици масло. Добавя се маковото семе и като се разбърква, се оставя да ври 2 минути. Охлажда се.

Бадемите, медът, канелата, настърганата кора на лимона и сместа от стафидите и рома се добавят към маковата смес. Приготвя се тесто от брашното, солта, олиото и 50 милилитра топла вода. Оставя се да втаса 30 минути.

Разточва се и се издърпва леко, намазва се с тънък слой разтопено масло. Върху тестото се разпределя маковата смес, като се оставят по 5 сантиметра без плънка от двете къси страни. Загъва се на руло, без да е много стегнато.

Слага се в тава, намазана с мазнина, и рулото се намазва с масло. Пече се 35 минути на 180 градуса, като от време на време са маже с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: