Начин на приготвяне
Смесваме 2та вида брашно и бакпулвера в купа. Правим си кладенче и чукваме яйцето в средата.
Настъргваме кашкавала, натрошаваме сиренето и ги добавяме при яйцето. Следват олио и сол.
Обезкостяваме маслинките и ги режем на ситно. Сипваме ги при брашната, добавяме наситнен босилек, риган и объркваме с лъжица.
Когато започне да се сгъстява, прибавяме вино, до получаване на приятно за работа тесто.
Застиламе си тавичката с хартия за печене и започваме да оформяме гризините с ръце. Вземаме малка част от тестото и разточваме с ръце, мокрим ги с вода от време на време, за да можем да работим по-лесно.
Редим ги в тавичката, аз и там ги подръпнах, да се поиздължат още малко. Ръсим ги със сусам и печем на 180 °C до златисто.
При мен отне 20-тина минути да се изпекат хрупкавите гризини.
Сервираме с чаша студено бяло вино нашите гризини с маслини и вино.