Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с бял сос и френско грозде

Пиле с бял сос и френско грозде

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пиле с бял сос и френско грозде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пиле - 2 бр.
  • френско грозде - 1 ч.ч.
  • захар - 5 бучки
  • брашно - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилетата се разрязват на четвъртинки и се сваряват заедно с моркова.

Френското грозде се залива с 2 чаши от бульона. Dобавя се захар, покрива се с капак и се вари на бавен огън до омекване на плодовете.

Маслото се разтопява в тиган, добавя се брашното и се добавят 2 чаши бульон.

Щом сосът кипне, в него се слагат парчетата пиле, френското грозде и всичко се загрява за 3 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: