Начин на приготвяне
Измийте киноата в цедка и я сварете с достатъчно количество вода и малко сол за 15 минути.
След това я отцедете добре в цедка и оставете да се охлади напълно.
Нарежете пилешкото филе на жулиени и го овкусете със сол, черен пипер, лъжичка соев сос и арабската подправка рас ел ханут.
Загрейте лъжица зехтин и запържете месото, до златисто.
Пригответе дресинга за салатата като смесите зехтина, прясно изцеден лимонов сок и малко сол.
Нарежете месестата част на едно добре узряло авокадо на кубчета а чери доматите на четвъртинки.
Сложете киноата в купа, прибавете доматите, авокадото и дресинга и разбъркайте добре.
Разпределете салатата в две чинии и отгоре наредете пилешкото месо.
Сервирайте веднага салатата с пиле.
Салатата с киноа и пиле е готова.
Коментари