Начин на приготвяне
Лукът и морковът се почистват и нарязват на дребно. Задушават се в малко вода с мазнина в тавата за печене. След като леко омекнат, към тях се прибавят измитите ориз и киноа.
Ястието се разбърква периодично и ако е необходимо, се налива малко вода.
Прибавят се сол на вкус, черен пипер, нарязан на ситно магданоз и куркумата. Щом водата се усвои, се наливат още три чаени чаши вода.
Бутчетата се поръсват със сол и черен пипер, след което се нареждат върху ориза и киноата.
Тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага във фурната.
Пече се на 200 градуса, като по средата на печенето бутчетата се обръщат.
Малко преди готовност се маха фолиото, за да може ястието да получи хубав загар.