Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Френски еклери с патешки крем

Френски еклери с патешки крем

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френски еклери с патешки крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • вода - 4 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • патешко месо - 300 г (сварено)
  • сметана - 1/2 ч.ч.
  • коняк - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като млякото се смесва с водата, маслото и солта и се кипва. добавя се брашното, вари се 2 минути на бавен огън при непрекъснато бъркане.

Тестото се охлажда до 70 градуса и се добавят яйцата. Шприцова се на топчета в тава, постлана с хартия за печене, и се пече 35 минути на 180 градуса.

Охлаждат се и се разрязват по хоризонталата в средата. Приготвя се крем, като месото се смила, смесва се със сметаната, коняка, солта и черния пипер.

С тази смес се запълват долните части на еклерите и се покриват с горните половинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: