Френски крем

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
06/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Доверете ни се, когато ви казваме, че французите разбират от десерти и любов"

Необходими Продукти

  • нишесте - 4 с.л
  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 2 бр
  • захар - 1/2 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме нишестето с половината захар и го разбъркваме много добре .

Разбиваме яйцата добре и ги прибавяме към нишестето, като разбъркваме добре.Целта е да се получи гладка смес.

Добавяме останалата част от захарта към млякото и го поставяме на котлона.

След като млякото се затопли, вземаме част от него и слагаме към сместа с яйцата, нишестето и захарта. Разбъркваме много добре като млякото добавяме на малка струйка.

Готовата смес връщаме на котлона като намаляваме котлона на най-слабото и оставяме да ври докато се сгъсти.

Бъркаме непрекъснато за да не се получат топчета. Разливаме крема в купички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Здравей Мария. Малебито няма същите съставки каквито ги има във френския крем.При малебито съставките са мляко,захар, розова вода ,оризово брашно,сироп
При френския крем съставките не са тези .Това е разликата .А за гласуването ,всеки си преценя .
07.04.2017 18:13
2
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Таня, какво му е френското на този крем, та това си е едно малеби, само няма сироп отгоре.??
Не бих гласувала.
07.04.2017 00:02
1
1
1
Покажи всички подкоментари