Начин на приготвяне
В съд поставяме нишестето с половината захар и го разбъркваме много добре .
Разбиваме яйцата добре и ги прибавяме към нишестето, като разбъркваме добре.Целта е да се получи гладка смес.
Добавяме останалата част от захарта към млякото и го поставяме на котлона.
След като млякото се затопли, вземаме част от него и слагаме към сместа с яйцата, нишестето и захарта. Разбъркваме много добре като млякото добавяме на малка струйка.
Готовата смес връщаме на котлона като намаляваме котлона на най-слабото и оставяме да ври докато се сгъсти.
Бъркаме непрекъснато за да не се получат топчета. Разливаме крема в купички.
Коментари
При френския крем съставките не са тези .Това е разликата .А за гласуването ,всеки си преценя .
Не бих гласувала.