Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Френски еклери с крем от вишни

Френски еклери с крем от вишни

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френски еклери с крем от вишни1 / 2
01/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • яйца - 5 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
  • за крема
  • вишни - 500 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ягодов сироп - 1/2 ч.ч.
  • извара - 200 г
  • сметана - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва, добавя се маслото и солта. Добавя се брашното и се вари 3 минути на бавен огън при непрекъснато бъркане. Тестото се охлажда до 60 градуса, добавят се яйцата и всичко се разбърква.

Шприцова се на топки в тава, постлана с хартия за печене и се пекат 30 минути на 220 градуса. Еклерите се разрязват още топли наполовина.

Приготвя се крем, като почистените от костилки вишни се смесват със захарта и сиропа, кипват се за 3 минути и се охлаждат.

Изварата се добавя към вишните и разбитата сметана. В долната част на всеки еклер се слага от крема и се покрива с горната половинка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: