Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Постен рататуй на фурна

Постен рататуй на фурна

МимиМими
Новак
158424
Постен рататуй на фурна
Снимка: Мими
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Постен рататуй на фурна - цветен, ароматен и много вкусен представител на френската кухня."

Необходими Продукти

  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1/2 бр.
  • доматено пюре - 400 г
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 2/3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме чушката и лукът и ги слагаме да се запържат за 3-4 минути. Добавяме сол, пипер и доматеното пюре.

Добавяме и 2/3 с.л. захар, за да може вкусът на доматеното пюре да стане по-мек. Разбъркваме добре и оставяме още 2-3 мин. да постоят на котлона.

Изсипваме сместа в кръгла тавичка. Патладжанът, тиквичката и доматът нарязваме на колелца и започваме да ги редим един по един в тавичката, като ги редуваме и образуваме спирала.

Завиваме рататуя с фолио и слагаме да се пече на 200 градуса в предварително загрята фурна за 20-25 минути.

Махаме фолиото и оставяме френското ястие да се запече на вентилатор за още 5-10 минути.

Този постен рататуй на фурна сервираме с топли домашни франзели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Любимо ястие!
05.07.2023 00:55
1