Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Румънски царевични пастички

Румънски царевични пастички

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Румънски царевични пастички
Снимка: Иванова
2 / 3
31/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 400 г
  • масло - 100 г
  • пудра захар - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • канела - ¼ ч.л.
  • мед - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците, маслото и пудрата захар се смесват. Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се към жълтъците. Постепенно се добавя брашното и канелата и всичко се разбърква.

Тестото се разпределя в тава, намазана с мазнина и се пече 30 минути на 150 градуса.

Готовата, но все още мека кора, се нарязва на квадрати, и се набожда с вилица. Залива се с топъл мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: