Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Борш»Студен борш с бульон от цвекло

Студен борш с бульон от цвекло

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Студен борш с бульон от цвекло
Снимка: Juliya
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4
"Здравословен, вкусен и идеален за летните жеги - Борш"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 бр.
  • вода - 2 л
  • краставици - 2 бр.
  • зелен лук - 6 стръка
  • яйца - 4 бр., твърдо сварени
  • сметана - 4 с.л.
  • лимон - 1/2 бр. или на вкус
  • захар - 1 ч.л. или на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и сварете цвеклото (може да го разрежете на 4 части).

Добавете сока от 1/2 лимон и захарта, разбъркайте и охладете бульона в хладилник.

След това извадете цвеклото, нарежете го на кубчета или настържете на едро ренде и изсипете в 4 купички.

Прибавете нарязаните на ситно краставици и нарязаните на кубчета 2 яйца.

Налейте във всяка купичка бульона от цвекло и овкусете със сол вкусния Борш.

Прибавете по 1 с.л. сметана, по 1/2 яйца и поръсете със зелен лук.

Студеният борш с бульон от цвекло е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Чудесно!
05.07.2023 00:54
1
1
Покажи всички подкоментари