Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Чернокоп на фурна с горчица

Чернокоп на фурна с горчица

Чернокоп на фурна с горчица
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Най-вкусната риба е тази, която е приготвена с много мерак и изядена с приятели"

Необходими Продукти

  • чернокоп - 6 рибки
  • горчица - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 1 с.л.
  • смрадлика - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чернокопът се почиства от вътрешностите и добре се измива на течаща вода.

На дървено шишче се нанизва през очите с едното шишче, а с другото през опашката, така че да са с корема нагоре.

В купа се разбърква с вилица горчица, счукани скилидки чесън, соев сос, малко сол, черен пипер, зехтин, лимонов сок и подправките.

С тази смес се намазва корема на рибата отвътре. Поставя се в подходяща тавичка за печене.

Печем рибата в загрята фурна 200 градуса за 25-30 минути до златисто.

Поднасяме с резени лимон, пържени картофи, салата от домати и чаша вино!

Чернокопът на фурна с горчица е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Честно казано не мога да си представя вкуса точно на тази риба с горчица и соев сос, не знам, може да е вкусно, но някак ми се струва странно и мисля че не си подхождат
06.12.2016 09:24
3
3