Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пълнен чернокоп на фурна

Пълнен чернокоп на фурна

Пълнен чернокоп на фурна
Снимка: Анонимен
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Лекарите казват веднъж седмично да се яде риба, а ние казваме - опитайте нашия пълнен чернокоп на фурна"

Необходими Продукти

  • чернокоп - 7 - 8 рибки
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • зехтин
  • За пълнежа
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • маслини - 5 - 6
  • орехи - 5 - 6 / счукани/
  • сол
  • копър
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите, измива и посолява.

Приготвяне на пълнежа: Чесънът и орехите се счукват, към тях се прибавят нарязани на много ситно маслинки, копърът, щипка сол и зехтин.

Обърква се добре и с така получената смес се напълват коремчетата на рибката.

След като е напълнена, се нарежда в тавичка и поръсва с подправките и малко зехтин.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Може да се сервира с картофена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: