Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Варено прасенце с бял сос

Варено прасенце с бял сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Варено прасенце с бял сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
155 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • прасенце - 1 бр.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • бульон - 3 ч.ч. месен
  • каперси - 2 с.л.
  • картофи - 6 бр. (сварени)
  • бяло вино - 50 мл
  • сол - 3 щипки
  • сметана - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасенцето се реже на порции, вари се около 2 часа на бавен огън и се посолява след това.

Приготвя се сос, като брашното се запича на сух тиган, добавят се разтопеното масло, бульонът и сметаната и всичко се кипва.

Вари се на бавен огън 5 минути и се добавят каперсите. Парченцата месо се потапят в соса и се сервират с резени сварени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: