Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени чушки»Печени чушки с доматен сос

Печени чушки с доматен сос

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Печени чушки с доматен сос
Снимка: Дони Ники
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"На тази рецепта липсва само едно нещо - комат топъл селски хляб, с който да довършим соса до последната капка"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг
  • домати - 1.5 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - няколко скилидки
  • магданоз
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опечете чушките и ги сложете в плик, за да се задушат и да се обелят по-лесно.

След като ги обелите, ги наредете в тавичка.

В загрята мазнина запържете лука и чесъна, добавете настърганите домати. Посолете и оставете да се задушават.

След като доматите изврат до желаната гъстота, доматения сос е готов и се подправя.

Малко преди да махнете доматите от котлона, добавете и малко захар, за да убиете киселинността на доматите.

Залейте чушките с доматения сос и поръсете щедро с нарязан магданоз.

Да ви е вкусно с тези бабини печени чушки с доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
41
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Tania
Tania
Баба ми навремето като опечеше чушките,ги пърйеше в олио с чесън и тогава правеше сос пак с чесън,ставаше мн вкусно.
03.09.2014 15:56
2