Начин на приготвяне
Чушките се пекат в тава и се белят, може и на котлон да се пекнат, но в печката се белят по-хубаво и са по-сочни.
Всяка една чушка се панира. За целта в една чиния се разбива яйцето с малко сол, а в другата се слага брашното.
Всяка чушка се топи първо в брашното, а след това и в яйцето и се пържи. Така се процедира с всички чушки. След това се редят в чиния и се приготвя доматеният сос.
Приготвя се тиган, в който се рендосват доматите и се пържат докато изкипи водата. Трябва да станат като лютеничка. Слага им се малко червен пипер и олиото и се оставя да покипи така 5 минути. След това се сваля от огъня и се рендосва чесънът.
След като сосът е готов се взема чинията с чушките, които се редят по желание и се доливат в средата с доматения сос. Отгоре се слага магданоз за украса.