Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Аламинути»Панирани пилешки крилца за парти

Панирани пилешки крилца за парти

Панирани пилешки крилца за парти
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Получават се златисти и вкусни крилца, подходящи за всякакво парти събитие."

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • сол
  • галета - 1 ч.ч.
  • пармезан - 80 г настърган
  • подправки - по желание
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези панирани пилешки крилца за парти, които не се пържат, в една разлята купа се разбиват яйцата, а в чиния се изсипват галетата с настъргания пармезан и подправки по избор.

Използват се само маншончетата и средната част на крилцата, които се измиват, подсушават и поръсват със сол.

Всяко крилце се потапя в яйчената смес, след това се овалват в сухата панировка.

Парти крилцата могат да се изпържат в олио или еър фраер. Аз пробвах вторият начин.

Кошницата на еър фраера се намазнява и крилцата се нареждат в нея.

Напръскват се със спрей с мазнина и се готвят за 15 минути на 180 °C, като по средата на готвенето се обръщат.

Получават се златисти и вкусни крилца, подходящи за всякакво парти събитие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: