Начин на приготвяне
Почистете тиквичките и ги настържете.
Обелете лука и го нарежете на ситно.
Задушете лука в олиото до омекване. Прибавете тиквичките и продължете да готвите.
Измийте ориза и го добавете към зеленчуците. Гответе, докато оризът си промени цветът и се избистри.
Прибавете каймата, като предварително сте я замили с 1 ч.ч. хладка вода.
Добавете самардалата, ситно нарязан копър и овкусете със сол.
Готовата смес изсипете в тава с незалепващо дъно.
При необходимост добавете още малко вода, тъй като при печенето оризът ще набъбне и да не остане сух. Печете запеканката с тиквички на 180 °C.
Разбийте яйцата с киселото мляко, добавете брашното и содата бикарбонат.
Залейте печивото малко преди готовност и запечете до лек кафеникав загар.
Преди поднасяне поръсете с копър вкусната и лесна запеканка с тиквички.
Насладете се!