Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Фунийки»Солени фунийки с мус от сирена

Солени фунийки с мус от сирена

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Солени фунийки с мус от сирена
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Солените фунийки с мус от сирена са хрупкави и много вкусни и идеални за всеки празник"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1/3 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • заквасена сметана - 50 г
  • за муса от сирена
  • крема сирене - 100 г
  • топено сирене - 50 г
  • краве сирене - 150 г Дунавия прясно
  • заквасена сметана - около 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете пресятото брашно с бакпулвера и солта.

Добавете студеното масло и разтрийте с ръце, докато се получат трохи.

Добавете заквасената сметана и оформете тестото на топка.

Приберете в хладилника за 15 минути.

Разточете тестото върху набрашнения плот и го нарежете на тънки лентички.

Увийте всяка лента върху метални фунийки и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.

Печете фунийките в предварително загрята фурна на 180 °C за около 20 минути.

Пригответе муса от сирена, като пасирате всичките съставки до получаването на гладка смес.

Охладените фунийки напълнете с муса от сирена и приберете в хладилника за 30 минути.

Солените фунийки с мус от сирена са хрупкави и много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валерия
Валерия
Много интересни!
15.07.2023 08:21