Начин на приготвяне
В голяма купа смесете брашното със солта.
Разбъркайте киселото мляко със содата.
Добавете мекото масло, настърганите на ситно ренде сирене и кашкавал, киселото мляко и разбъркайте.
Омесете меко и нелепнещо тесто, увийте го във фолио и го приберете в хладилник за 30 минути.
Измийте тиквичките, нарежете ги на кръгчета, подредете в тава, покрита с кухненска хартия, и ги изпечете във фурна на 190°С за 20-30 минути.
Извадете тиквичките, охладете ги и блендирайте заедно с останалите продукти.
Приберете сместа в хладилника.
Разточете тестото върху набрашнен плот в правоъгълник с дебелина около 2-3 мм и го нарежете на лентички.
Увийте лентичките около метални фунийки, наредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и намажете с жълтъка.
Печете фунийките във фурна на 180°С за около 15 минути.
Извадете солените фунийки и веднага ги освободете от формичките.
Напълнете с плънката охладените солени орехови фунийки.
Ако ви харесва тази рецепта, опитайте и нашите рецепти за кошнички със солен и сладък пълнеж.