Торта с бишкоти и яйчен крем

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Торта с бишкоти и яйчен крем
Снимка: Валерия
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Торта с бишкоти и яйчен крем - любима на няколко поколения."

Необходими Продукти

  • За крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • жълтъци - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 100 г
  • краве масло - 60 г
  • За блатовете
  • бишкоти - около 27 броя
  • прясно мляко - малко, допълнително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема за торта към жълтъците, захарта и брашното се прибавя първо половината мляко и се разбива. След това се долива останалото и се добавя маслото. Слага се на среден огън и се бърка, докато се сгъсти.

Когато е готов, яйченият крем се оставя да се охлади.

За тортата използвах подвижен ринг, който нагласих на 20 см. Бишкотите се потапят в студено прясно мляко и нареждат. Направих я с три реда бишкоти и крем. За украса използвах шоколадови пръчици.

Бишкотената торта се прибира в хладилника за няколко часа.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: