Начин на приготвяне
Солени кето мъфини в еър фрайър - идеални за похапване по всяко време.
Тиквичките се настъргват, посоляват и оставят за кратко. След това се прецеждат през тензух или цедка.
В купа се разбиват яйцата със сметаната. Постепенно се добавят останалите продукти. Ползвайте бъркалка, не миксер.
Накрая прибавете изцедените тиквички и объркайте с лъжица. Може да изпечете сместа в всякакви формички, може и наведнъж в малка тавичка. Аз реших да ползвам силиконови форми за кето мъфините, които намазах с малко масло.
Кексчетата изпекох в еър фрайъра. Пекат се по 7 минути от всяка страна на програма roast - 180 градуса.
Може да изпечете солените мъфини и във фурната на 180 градуса.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия