Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени кето мъфини в еър фрайър

Солени кето мъфини в еър фрайър

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Солени кето мъфини в еър фрайър6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
7
"Солени кето мъфини в еър фрайър, които може да изпечете и във фурната."

Необходими Продукти

  • тиквички - 300 г
  • яйца - 4 броя
  • заквасена сметана - 50 г
  • бадемово брашно - 50 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • настърган кашкавал - 50 г
  • мортадела - 100 г, от lidl, без въглехидрати
  • маслини - 30 г, нарязани, натурални
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солени кето мъфини в еър фрайър - идеални за похапване по всяко време.

Тиквичките се настъргват, посоляват и оставят за кратко. След това се прецеждат през тензух или цедка.

В купа се разбиват яйцата със сметаната. Постепенно се добавят останалите продукти. Ползвайте бъркалка, не миксер.

Накрая прибавете изцедените тиквички и объркайте с лъжица. Може да изпечете сместа в всякакви формички, може и наведнъж в малка тавичка. Аз реших да ползвам силиконови форми за кето мъфините, които намазах с малко масло.

Кексчетата изпекох в еър фрайъра. Пекат се по 7 минути от всяка страна на програма roast - 180 градуса.

Може да изпечете солените мъфини и във фурната на 180 градуса.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: