Начин на приготвяне
Яйцата се слагат в купа и към тях се прибавя кафявата захар и ваниловата захар.
Лимецов бабин сладкиш от семейния рецептурник.
Разбиват се на крем с миксер на висока степен.
На тънка струя се прибавя олиото при продъжително бъркане.
По същият начин на тънка струя след олиото се прибавя прясното мляко, което трябва да е със стайна температурата, да не е студено.
Лимецовото брашно се разбърква в отделна купа с бакпулвера, след което на части се прибавя към сместа при продължително бъркане.
Сместа се разбърква до получаване на хомогенна смес.
Тавата, в която ще се пече, се намазва много добре с 2 с.л. омекнало масло, след което сместа се изсипва в тавата.
Печем сладкиша от лимец 20 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса, след което се изважда от фурната и се оставя да се охлади.
Охладения блат се разрязва хоризонтално на две части, като може да се използва дебел конец.
Долната част се намазва с 4 с.л. омеснало масло и отгоре се разстила домашният конфитюр от кайсии.
Поставя се вторият блат, който отгоре се поръсва с пудра захар.
Оставя се да престои 2 часа, след което се консумира.