Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Печени чушки със сирене, яйца и домати

Печени чушки със сирене, яйца и домати

Печени чушки със сирене, яйца и домати
Снимка: Мими Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ако ползвате от тумбестите чушките тип камби, е добре да се разрежат на половинки и тогава да се напълнят чушките и изпекат."

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр.
  • сирене - около 150г
  • яйца - 2 или 3 бр.
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разкошни пълнени чушки с яйца и сирене, но този път с добавка на домати.

Почистете измитите чушките от семената.

Нарежете домата на кубченца, натрошете сиренето. Смесете всички продукти и напълнете със сместа.

Наредете в подходяща тавичка.

Поръсете струйка олио и печете на 200-220 г (според фурната) за около 40 мин.

10 мин, преди да са готови, покрийте с алуминиево фолио.

След изключване на фурната, ги оставете още поне 15 мин вътре.

Ако ползвате продълговати и по-тънки чушки имайте предвид, че времето за печене е по-малко.

Наблюдавайте ги!

Ако ползвате от тумбестите чушките тип камби, е добре да се разрежат на половинки и тогава да се напълнят чушките и изпекат.

Вкусно селско ястие както топло, така и в студен вариант.

Да ви е сладко с моите печени чушки със сирене, яйца и домати!

Източник: Кулинарни рецепти Mimi's kitchen; Фейсбук страница

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: