Лешников пудинг

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k279k
Лешников пудинг1 / 2
19/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • желатин - 25 г
  • лешници - 100 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • марципан - 300 г
  • ликьор - 40 мл амарето
  • сметана - 300 г
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва в студена преварена вода за половин час. Лешниците се смилат. Желатинът се отцежда, смесва се с топлото мляко, загрява се за секунди, прецежда се и се охлажда.

Добавят се три четвърти от лешниците, настърганият марципан и ликьорът. Всичко се смесва и се слага в хладилника за половин час.

Сметаната се разбива на пяна и се смесва с марципановата смес. Излива се в метална купа и се слага в хладилника за 3 часа. Обръща се върху чиния, поръсва се с останалите лешници и с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: