Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Датски кифлички бриош с ванилов пудинг

Датски кифлички бриош с ванилов пудинг

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Датски кифлички бриош с ванилов пудинг
Снимка: Ivelina
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
145 мин.
Порции
12
"Да се насладите на вкусните датски кифлички бриош и с пудинг ванилия, е личен подарък към себе си."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мляко - 150 мл хладко
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • захар - 7 с.л.
  • краве масло - 100 г меко
  • щипка сол - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • инстантна мая - 14 г
  • бакпулвер - 2½ ч.л. по избор, изглежда няма ефект!
  • ванилова захар - 1 с.л.или 1 ч.л. Екстракт от ванилия
  • брашно - 600 г за универсални цели
  • Намазване на кифличките
  • жълтък - 1 яйчен
  • мляко - 3 с.л.
  • За пълнежа
  • ванилов пудинг - 1 пакет за варене
  • прясно мляко - 500 мл
  • стафиди - 3 с.л. (по избор), накиснати в ром или вода
  • За украса
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Няма по-добър начин да започнете деня от засищане със сладост и доброта. Например, да се насладите на вкусните датски кифлички бриоши с пудинг ванилия, типични за датските сладкиши.

Днес ще видим заедно как да ги направим лесно и само с няколко стъпки.

Направете пълнежа за кифличките, като започнете с приготвянето на пудинга, като следвате инструкциите на опаковката.

1 опаковка ванилов пудинг, съпътстващи съставки за приготвяне на пудинга, като 500 мл мляко.

Покрийте сварения пудинг с прозрачно фолио директно върху повърхността и оставете да изстине напълно. Не бъркайте, докато изстива!

Накиснете стафидите (по желание) в ром или вода.

Пригответе тестото за кифлчиките. Добавете маята към млякото, добавете малко захар, разбийте и оставете да престои 10 минути.

В купа смесете брашното със захарта, ваниловата захар и (по желание) бакпулвера.

Поставете всички съставки за тестото (включително сместа от брашно от предишната стъпка) с изключение на маслото в купата за смесване и започнете да смесвате.

След като тестото започне да се събира, добавете и маслото и разбъркайте всичко, докато се получи гладко тесто.

Оформете тестото на сфера, поставете го обратно в купата, покрийте го и оставете да втаса, докато удвои размера си (около 45 до 60 минути).

Разточете тестото на голям правоъгълник.

Разпределете охладения ванилов пудинг върху тестото, оставяйки празно пространство от всички страни. Поръсете стафидите върху пудинга (по желание).

Разточете хлабаво тестото на дънер.

Нарежете около 10 до 12 резена от този дънер, всеки с ширина около 2.5 см.

Поставете филийките върху тава с хартия за печене отдолу и покрийте с кърпа.

Смесете яйчния жълтък с млякото и намажете филийките с тази смес от яйца. Забравих да направя това във видеото.

Оставете да почине за още 15 до 20 минути и през това време започнете да загрявате фурната до 180°C/350°F. Използвам конвекционна фурна, температурата и времето може да се различават донякъде от другите фурни.

Изпечете и украсете датските кифлички.

Печете за около 25 до 30 минути. Оставете ги да станат малко златисти, преди да ги извадите.

Поръсете с пудра захар или пръски от пудра захар с лимонов сок ( вода), оставете кифличките с крем да изстинат малко и се насладете на топли или охладени.

Съвет: Можете да добавите към пудинга орехи или настърган шоколад както и плодове като праскови, кайсии и др. по ваш вкус .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: