Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кето кекс с тиквички

Кето кекс с тиквички

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кето кекс с тиквички5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Кето кекс с тиквички, който ще си приготвяте пак и пак"

Необходими Продукти

  • тиквички - 300 г
  • яйца - 3 бр. L размер
  • тахан - 100 г /може всякакъв, аз ползвах лешников/
  • течна ванилия - 1/2 ч.л.
  • какао - 30 г
  • кокосово брашно - 20 г
  • бакпулвер - 8 г
  • подсладител - 100 г /равно на 100 г захар/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползвам стевия и еритритол, които са 1:1 със захарта.

Формата за кекса е с външен диаметър 20 см, вътрешен - 16.5 см.

Ако обичате по-сладко, сложете малко повече подсладител.

Приготвяне:

Тиквичките се настъргват, посоляват и оставят за кратко. След това се прецеждат хубаво през тензух или цедка.

Жълтъците и белтъците се разделят. Жълтъците се слагат в блендер заедно с тахана, тиквичките и ванилията. Разбива се много хубаво. След това се добавят всички останали съставки и отново се разбива много добре. Получената смес се изсипва в купа.

Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се прибавят към другата смес.

Формата за печене се намазва с малко масло /кокосово или краве/ и след това се изсипва сместа.

Шоколадовия кекс изпекох в еър фрайъра.

Включете фрайъра да загрява на програма bake за 5 минути на 200°C. След като изтече времето, нагласете програмата на 160 °C и 20 минути.

Накрая се пече още 10 минути на 170 °C.

Може да изпечете кето кекс с тиквички и в предварително загрята фурна на 180°C за около 30 минути.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: