Начин на приготвяне
Тиквичките се настъргват, посоляват и оставят настрани.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Към жълтъците се добавя крема сиренето и сместа се разбива. Постепенно се добавят останалите съставки - зехтинът, брашното, бакпулверът, подправките. Всичко се обърква с шпатула или лъжица.
Тиквичките се прецеждат хубаво. Добавят се към сместа с жълтъците и всичко се обърква с шпатула.
Белтъците се разбиват на сняг. След това към тях се прибавят хуска и другата смес. Обърква се хубаво с шпатула.
Сместа се изсипва в подходяща форма. Пече се вкусният солен кекс в предварително загрята фурна на 180 °C за около 30 минути.
Времето за печене на кето солен кекс с тиквички зависи от фурната, моята е газова.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия