Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Украински рулца от свинско и гъби

Украински рулца от свинско и гъби

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Украински рулца от свинско и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Режете на тънко, поднасяте с вино - останалото е ясно, нали"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • печурки - 150 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 бр. (твърдо сварени)
  • брашно - 50 г
  • масло - 50 г
  • бульон - 400 мл гъбен
  • сметана - 200 г
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се реже на парчета, всяко се начуква, посолява се и се поръсва с черен пипер. Гъбите се измиват, сваряват се и се нарязват на ситно. Лукът се реже на ситно и се запържва в олиото.

Смесва се с половината от сварените гъби и нарязаните на ситно яйце. Тази плънка се разпределя с чаена лъжичка върху всяко парче месо, завива се на рулце и се връзва с конец.

Заливат се с вода, колкото едва да покрие рулцата, и се задушава на бавен огън до омекването на месото.

Приготвя се гъбен сос, като брашното се запържва до златисто в маслото, добавя се бульонът, сметаната, сол и останалите нарязани гъби и всичко се разбърква.

Готовите рулца се заливат с гъбен сос и се задушават още 15 минути на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: