Начин на приготвяне
Свинското се реже на парчета, всяко се начуква, посолява се и се поръсва с черен пипер. Гъбите се измиват, сваряват се и се нарязват на ситно. Лукът се реже на ситно и се запържва в олиото.
Смесва се с половината от сварените гъби и нарязаните на ситно яйце. Тази плънка се разпределя с чаена лъжичка върху всяко парче месо, завива се на рулце и се връзва с конец.
Заливат се с вода, колкото едва да покрие рулцата, и се задушава на бавен огън до омекването на месото.
Приготвя се гъбен сос, като брашното се запържва до златисто в маслото, добавя се бульонът, сметаната, сол и останалите нарязани гъби и всичко се разбърква.
Готовите рулца се заливат с гъбен сос и се задушават още 15 минути на слаб огън.