Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Украински кюфтета от свинско месо и елда

Украински кюфтета от свинско месо и елда

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Украински кюфтета от свинско месо и елда1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • елда - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр. (настъргани)
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата се измива, изсипва се във вряща солена вода и се сварява до омекване. Охлажда се. Месото се смила заедно с едната глава лук. Добавят се яйцата, сол и черен пипер.

Месото се смесва с елдата и се замесва кайма. Правят се кюфтета, овалват се в брашно и се пържат до златисто от двете страни.

След това се задушават в настърганите домати, в които е добавена нарязана на ситно глава лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: